Androidra és iOS-re hozza a PC-s játékokat a Steam

Steam
Vágólapra másolva!
Átstreamelhetőek lesznek mobilokra és tévékre a játékok.
Vágólapra másolva!

Rengeteg PC-s játékos számára érdekes bejelentéssel rukkolt elő a Valve: valamikor a május 21-gyel induló héten elérhetővé fogja tenni az okostelefonokon, táblagépeken és tévéken futtatható Steam Link alkalmazását. Az Android és iOS rendszerekre egyaránt elkészített programmal átstreamelhető a számítógépen futó játékok képe és hangja az említett típusú eszközökre.

Steam Forrás: http://hd-wall-papers.com

A Steam Link csak helyi hálózaton működik, nagy teljesítményű adatkapcsolatot igényel. A működéséhez a számítógépet és a vezeték nélküli routert Ethernet kábellel vagy 5 GHz-es vezeték nélküli kapcsolattal kell összekapcsolni, és ugyanez vonatkozik a kijelzőként használni kívánt mobileszközre vagy tévére is.

Persze a mobilokon és tableteken nincs Ethernet, de az androidos okostévéken szokott lenni.

Mobilokon és táblagépeken feltehetően nem lesz szuper népszerű a Steam Link alkalmazás, azonban nagyon jól jöhet majd azoknak a PC-s játékosoknak, akik a számítógép előtt való ücsörgés helyett időnként „konzoloskodnának" egy kicsit, azaz

a tévéjük előtt elnyúlva, gamepaddel a kezükben játszanának.

Az ügy érdekessége, hogy 2015-ben a Valve már piacra dobott egy szintén Steam Link nevű hardvert, az 55 eurós kütyü segít a tévékre streamelni a számítógépes játékokat. Egyelőre nem világos, hogy mi lesz a termék sorsa, gyártásban marad-e az új mobilalkalmazás kiadása után.

Végül megemlítendő, hogy a nyár során elérhetővé válik a Steam Video alkalmazás is, ezzel a Steamen megvásárolt videóikat nézhetik majd a felhasználók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!