Megjelent a Mozilla Firefox 60

mozilla firefox 60
Mozilla Firefox 60
Vágólapra másolva!
Már az USB biztonsági kulcsokat is támogatja a böngésző.
Vágólapra másolva!

Magyar idő szerint szerda este elérhetővé vált a Mozilla Firefox 60 stabil kiadása, a böngésző több komoly újdonságot is hozott, ám ezek mind a motorháztető alatt bújnak meg. A talán leglátványosabb fejlesztés, hogy az új lapok nyitásakor megjelenő felület reszponzívvá vált, a tartalma igazodik az alkalmazás ablakának a méretéhez. Ugyan a magyar felhasználókat ez jelenleg nem érinti, de az új lapokon mostantól reklámok is megjelenhetnek.

Mozilla Firefox 60 Forrás: Origo

A fontos fejlesztések közé tartozik, hogy a böngésző egyes beállításai mostantól kezdve a Windows csoportházirend szerkesztőjén, továbbá JSON fájlon keresztül is menedzselhetőek, ami nagy segítséget jelent a nagyvállalatok informatikusainak. Ami már az átlagos felhasználóknak is jól jöhet, hogy a Firefox végre támogatja a kétlépcsős hitelesítéshez kitalált USB kulcsokat (például a Yubikey termékeit), ezekkel leválthatóak a mobilappokkal generált vagy SMS-ben kapott biztonsági kódok.

A böngésző további fontosabb fejlesztései:

  • újratervezték a Sütik és oldaladatok részt a beállítólapon;
  • a böngésző felhasználói felületét már az új Quantum CSS motor számolja ki;
  • a Firefox mostantól kikapcsolja a webkamerák visszajelző fényét, miután a felhasználó befejezte a kamera használatát;
  • a böngésző már nem bízik meg a Symantec által 2016. június 1. előtt kiadott TLS biztonsági tanúsítványokban;
  • a jobb megjelenítési teljesítmény érdekében az androidos Firefoxban is bekapcsolták a már említett Quantum CSS motort.

A Firefox 60 telepítőkészlete az ORIGO Techbázisról és a Mozilla weboldaláról is letölthető. A böngészőt már használók Windows és macOS rendszereken automatikusan megkapják a legfrissebb kiadást, míg a linuxosok a disztribúciójuk frissítőprogramján keresztül állhatnak át rá.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!