Régóta várt funkció jöhet a YouTube mobilappba

Mobile Technology Applications YouTube app application content DISABLED ELECTRONICS ipad mobile PAD portable device SMARTPHONE social media tablet tech TECHNOLOGY VIDEO
The YouTube logo is seen in this photo illustration on December 1, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Más appok használata közben is lehet majd videókat nézni.
Vágólapra másolva!

Ugyan az androidos YouTube mobilalkalmazás általánosságban véve kifejezetten jól működik, azonban akad két felettébb irritáló sajátossága: egyrészt nem képes lebegő lejátszóban más alkalmazások felülete felett mutatni a videókat, másrészt pedig a háttérbe küldésekor teljesen megáll a lejátszás, még a videók hangja sem hallgatható.

Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens

Az alkalmazás jelenleg csak úgy használható, ha konkrétan az előtérben van, azaz

a mobilozók vagy YouTube appot használják, vagy bármi mást.

A Magyarországon nem elérhető YouTube RED előfizetéssel rendelkezők esetében nincsenek jelen ezek a megkötések, az előfizetők képesek egy kis lebegő ablakba betenni a videolejátszót, így a mozgóképek megtekintése közben például böngészhetnek, levelezhetnek, esetleg játékokkal játszhatnak.

Most úgy tűnik, hogy a mesterséges korlátozás eltörlésére készül a YouTube, azaz hamarosan mindenki számára elérhetővé válhat a lebegő videolejátszó.

Viszont a beszámolók alapján a YouTube-ra videókat feltöltőknek manuálisan kell majd aktiválniuk azt, hogy nézőik használhassák a lebegő lejátszót. A spekulációk szerint a megkötés talán a zeneipari jogvédőknek köszönhető, akik valószínűleg nem szeretnék, ha minden eddiginél könnyebben és kényelmesebben lehetne ingyenes zenestreamelő szolgáltatásként használni a YouTube-ot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!