Megszépülhetnek a windowsos alkalmazások

windows 10 fluent design
A klasszikus alkalmazásokban is használható lesz a Windows 10 Fluent Design vizuális nyelve
Vágólapra másolva!
A klasszikus programok is megkaphatják a modern kinézetet.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt egy évben a Microsoft elkezdte szépítgetni a Windows 10-et, a rendszerben folyamatosan elérhetővé váló új vizuális nyelvet Fluent Design névre keresztelte. Az első Fluent Design vizuális elemek a tavaly októberben kiadott Windows 10 Fall Creators Update óriásfrissítésben debütáltak, a nemrég elérhetővé vált Windows 10 April 2018 Update pedig látványosan több helyen használja az új kinézetet.

A klasszikus alkalmazásokban is használható lesz a Windows 10 Fluent Design vizuális nyelve Forrás: Origo

A Fluent Design önmagában nem hozott funkcionális újításokat, csak apró-cseprő esztétikai dolgokról van szó, amelyek meghatározzák a felhasználók benyomását a grafikus felületről, és ezáltal az egész operációs rendszerről.

Sajnos a szoftverek fejlesztői eddig csak a „modern" windowsos alkalmazásokban használhatták a Fluent Design elemeket, azonban a Microsoft bejelentette, hogy nagyon hamarosan a klasszikus windowsos alkalmazásokban is elérhetővé válnak majd.

Egyelőre nem teljesen világos, hogy a programok kinézetének modernizálása mennyi extra erőfeszítést igényel majd a fejlesztők részéről, de elméletileg nem túlságosan sokat, így a jövőben sokkal modernebb és esztétikusabb kinézetűvé válhatnak a klasszikus szoftverek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!