Új divatot indíthat a tévépiacon a Samsung

samsung tévé
A lekerekített sarkok lehetnek a következő generációs Samsung tévék érdekességei
Vágólapra másolva!
Igazából nem muszáj, hogy szögletes legyen a kijelző sarka.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években több nagy fejlesztéssel is komolyan befürödtek a tévégyártók, a messze legnagyobb bukást a 3D tévék jelentették. Papíron ugyan jól hangzik, hogy a kép kiemelkedik a kijelző síkjából, viszont nem készült elég tartalom ezekre a tévékre, ráadásul a különleges szemüveg viselésétől sem voltak elájulva a nézők. A kisebbik bukásnak a hajlított kijelzős tévék mondhatóak, de az elvárt alatti eladások után a gyártók már ezt a fejlesztést sem erőltetik.

A lekerekített sarkok lehetnek a következő generációs Samsung tévék érdekességei Forrás: LetsGoDigital / Samsung

A LetsGoDigital most rábukkant a Samsung egy új televíziós szabadalmára, ami alapján a gyártó kitalálta a hajlított kijelző utáni következő esztétikai dobását:

le kívánja kerekíteni a kijelzők sarkait.

Ez nem tűnik gigantikus innovációnak, azonban komoly mérnöki munkát kellett beletenni, ugyanis a lekerekített sarkokat az LCD panelekkel szerelt tévékben is be kívánja vetni a gyártó. Az LCD dedikált háttérvilágítást használ, amelynek a panel teljes felületén homogénnek kell lennie, hogy ne legyenek sötétebb és világosabb foltok a tévén. A lekerekített sarkok esetén ez a szokásosnál nagyobb kihívást jelent.

Az OLED és microLED panelek esetében nincs háttérvilágítás: maguk a képpontok bocsájtják ki a fényt, így a lekerekített sarkok világítási szempontból lényegtelenek.

A témánál tartva érdemes tudni, hogy a Samsung már nem gyárt OLED-es tévéket, ugyanis nem sikerült eléggé leszorítania a panel gyártási költségét. Az OLED helyét a microLED veszi majd át, ami rendkívül hasonló elvek alapján működik, csak épp teljes mértékben szervetlen anyagokból gyártják, így sokkal olcsóbb az előállítása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!