Piacra került az Oculus legolcsóbb VR-headsete

2018 tech
Oculus Go - Az Oculus Rift lassan terjed, nem véletlenül: drága, és egy még drágább PC kell hozzá, és persze sok kábel lóg ki belőle. Az Oculus Go azonban olcsóbb lesz, és nem kell hozzá se PC, se telefon.
Vágólapra másolva!
Európában 219 eurónál kezdődik az önmagában is működőképes Go ára.
Vágólapra másolva!

Egyre szélesebb rétegek számára fizethető meg a virtuális valóság, a Facebook tulajdonában lévő Oculus kissé váratlanul piacra dobta az első tömegeknek szánt VR-headsetét. Az Oculus Gót nem kell számítógéphez vagy okostelefonhoz kapcsolni, egy teljesen önmagában működő, vezetékmentes megoldásról van szó. Lényegében ugyanaz, mint a Samsung Gear VR, de már gyárilag beleintegrálták az okostelefons részt. Ettől függetlenül az első beállításakor hozzá kell párosítani egy Android vagy iOS rendszerű mobilhoz.

Forrás: Oculus

Az Oculus Go első körben 23 országban vált elérhetővé, Magyarország egyelőre nincs a letámadott piacok között. Kétféle változat van headsetből, a 32 GB beépített háttértárral szerelt olcsóbbik modell 219 euróba, míg a 64 gigás drágábbik modell 269 euróba kerül, átszámítva

69 és 84 ezer forintokról van szó.

Sajnos töltőadapter csak az USA-ban forgalmazott modellhez jár, az európai vásárlóknak maguknak kell gondoskodniuk az akkutöltő fejről, a gyártó 10W (5V 2A) modellt ajánl hozza.

A headset vezérléséhez szükséges kontrollert és az USB kábelt nem spórolták ki a dobozából.

Az Oculus Gót megvásárlók az Oculus saját boltjából tölthetik le a VR-os tartalmakat, többek közt videojátékokat a headsetre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!