[Frissítve!] Hiba a Facebookon! Nem lehet posztolni!

mark zuckerberg morcos top
Facebook Founder and CEO Mark Zuckerberg speaks during an interview session with The Atlantic at the Newseum in Washington, DC, on September 18, 2013. AFP PHOTO/Jim WATSON
Vágólapra másolva!
Eltűntek az oldalakról a bejegyzésíró mezők.
Vágólapra másolva!

Kisebb pánik tört ki a Facebookon, miután magyar idő szerint olyan kilenc óra környékén arra lettek figyelmesek az oldalak adminisztrátorai, hogy egész egyszerűen eltűnt a bejegyzések közzétételéhez szükséges mező. Hírünk írásakor nagyon úgy tűnt, hogy nemzetközi problémáról van szó, a közösségi hálózatnak ezúttal nem csak bizonyos oldalakkal sikerül durván kibabrálnia.

Forrás: AFP/Jim Watson

Viszont jó hír, hogy a normál felhasználói fiókokat nem érinti a bejegyzésírási lehetőségek köddé válása, így végszükség esetén az oldalak moderátorai képesek a személyes fiókjaikban megírni az oldalaikra szánt posztokat, és megosztani azokat az oldalon.

A súlyos üzemzavarnak jó eséllyel lehet valamiféle köze a Facebook jelenleg is zajló fejlesztői konferenciájához, talán valamiféle módosítást nem sikerült aktiválni. Frissítjük a hírünket, amint helyreáll a rend, vagy további információk válnak elérhetővé.

Frissítés: röviddel dél után megszűnt a probléma, újból posztolhatnak a facebookos oldalak kezelői. Nem világos, hogy pontosan mi okozta a gondot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!