Bármely csúcsmobil méltó kihívója az LG G7 ThinQ

lg g7 thinq android okostelefon
LG G7 ThinQ
Vágólapra másolva!
Nehéz belekötni a telefonba, még hangcsatlakozó is van rajta.
Vágólapra másolva!

Nem volt kegyes a sors az LG okostelefonos részlegéhez, a vállalat lényegében már évek óta egyetlen árkategóriában sem volt képes üzletileg kifejezetten sikeres okostelefont piacra dobni. Pedig próbálkozott a gyártó, a legnyilvánvalóbb példa erre a moduláris LG G5 csúcsmobil, amelyre perifériákat aggathattak a vevők, így például 360 fokos kamerával, vagy a beépítettnél jobb hangszórókkal volt kiegészíthető.

LG G7 ThinQ Forrás: LG

Valószínűleg az LG számára sem teljesen világos, hogy miért nem örvendenek nagyobb népszerűségnek a mobiljai, de jobb híján a cég mindent beleadva tovább küzd a piacon. Most bemutatkozott a legújabb csúcsmobilja, az LG G7 ThinQ specifikációit végignézve pedig olyan benyomása támad az embernek, hogy konkrétan pipálós lista alapján dolgoztak a mérnökök, nehogy valami kimaradjon belőle.

Ebből fakadóan az LG G7 ThinQ talán legfontosabb tulajdonsága, hogy nem igazán lehet belekötni: egy vérbeli csúcsmobilról van szó, mindenből a legjobbat vagy a legtrendibbet használja. A szabályt erősítő kivételt az Android jelenti, 8.0 helyett illett volna már 8.1-gyel előtelepíteni.

Megjelenését tekintve nem érheti kritika a telefont, az előlapját és a hátlapját egyaránt Gorilla Glass 5 védi a sérülésektől, az oldallapjai pedig alumíniumból készültek. Újdonság az LG-től, hogy dedikált hangasszisztens gomb is van rajta, ez a Google Asszisztens indítja el.

LG G7 ThinQ Forrás: LG

A készülék előlapját egy 6,1 hüvelykes és 3120×1440 pixeles, 19.5:9 képarányú érintőjelző uralja. A notchos megjelenítő IPS technológiájú, a maximum fényereje pedig alacsony környezeti fény mellett a mobilozók szemeinek kisütésre alkalmas 1000 nit. A nagyon magas fényerőből sejthetően a mobil támogatja a HDR-t is, a HDR10 mellett ráadásul a Dolby Vision szabványú tartalmak megjelenítésére is képes. A notchban helyett kapott előlapi kamera 8 megapixeles, f/1.9 rekesznyílással és 80 fokos látószöggel.

A hátlapra rátérve az LG G7 ThinQ fő kamerarendszere két szenzorból áll: mindkettő 16 megapixeles Sony IMX351 szenzort használ, azonban a normál látószögű kamera f/1.6, míg a széles látószögű társa f/1.9 rekesznyílású. Közvetlenül a kamerák alatt az ujjlenyomat-olvasó kapott helyet.

Persze az LG kihangsúlyozta, hogy a kamerák munkáját okos képjavító algoritmusok segítik, amelyek próbálják felismerni a lencse előtt látható kompozíciót, hogy a szokásosnál jobb szoftveres beállításokat találjanak a képek készítésekor. Ezekre az algoritmusokra a mesterséges intelligencia megnyilvánulásaként tekint az LG, éppen ezért is kapta meg a ThinQ brandet a telefon. A gépi tanulást használó algoritmusok elméletileg fejlődnek a használati szokások alapján.

LG G7 ThinQ Forrás: LG

Az LG mobiljának talán legnagyobb meglepetése, hogy az alján lévő USB 3.1 Type-C port mellett egy klasszikus audio Jack is található, azaz a jelenlegi csúcsmobilok többségétől eltérően közvetlenül rádughatóak a vezetékes fül- és fejhallgatók. A hangzásnál tartva az LG javított a Boombox hangrendszer hangzásán és hangerején, ráadásul 32 bites digitális-analóg konverterrel próbálja maximalizálni a hangminőséget. Emellett vezetékes fülesek használata esetén bekapcsolható a virtuális 7.1 hangzást kínáló DTS:X 3D Surround Sound hangzásfeldolgozás is.

Az alap hardverrel sem vacakoltak sokat az LG mérnökei: a G7 ThinQ-et a csúcskategóriás Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészlet hajtja meg, amely mellé modelltől függően 4 GB memória és 64 GB háttértár, vagy 6 GB memória és 128 GB háttértár került. A háttértár microSD-vel bővíthető.

A mobil 3000 milliamperes akkuja házilag sajnos nem cserélhető, de a szokásosnál hosszabb élettartamról egy különleges vezérlőáramkör próbál gondoskodni. Az akku gyorstölthető és vezeték nélkül tölthető.

Egyelőre nem világos, hogy az IP68 és MIL-STD-810G szabványoknak megfelelő LG G7 ThinQ mikor és mennyiért kerül piacra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!