Teljesen megújul a Messenger

facebook messenger
Így néz ki az új Facebook Messenger
Vágólapra másolva!
Beismerte a Facebook, hogy egy katasztrófa az alkalmazás.
Vágólapra másolva!

Okkal lett annak idején sikeres a Facebook Messenger mobilalkalmazás, egyszerűen csak lehetővé tette a közösségi hálózaton lévő ismerősökkel való chatelést. Sajnos az évek múltával lassúvá és túlsúlyossá vált, a fejlesztők teletömték szükségtelen és kéretlen funkciókkal.

Így néz ki az új Facebook Messenger Forrás: Facebook

Olyannyira rosszá vált a helyzet, hogy a Facebook kénytelen volt a fejlődő piacokra való tekintettel elkészíteni a Messenger Lite mobilappot, mivel a sima kiadás egyrészt nem futott jól a szuperolcsó telefonokon, másrészt a nagyon lassú mobilnettel is hadilábon állt, harmadrészt pedig túlságosan sok adatforgalmat generált.

Mindezek után kiderült, hogy a fejlett világban élőknek is tetszik az app, így a Facebook végül globálisan elérhetővé tette az egyszerűsített csevegőprogramját.

A Messenger kudarcának beismeréseként a Facebook bejelentette, hogy a nagyon közeli jövőben teljesen megújul az alkalmazás. Az új verzió fejlesztése során az egyszerűséget és a sebességet tartották szem előtt, a képernyőképek alapján a jelenleginél masszívan letisztultabb felületet kínál majd. Egyelőre nem világos, hogy kidobáltak-e belőle szükségtelen funkciókat, viszont sötét témát biztosan kapott az alkalmazás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!