Így telepíthető a Windows 10 áprilisi óriásfrissítése

microsoft surface precision mouse windows 10
Microsoft Surface Precision Mouse
Vágólapra másolva!
Nem muszáj megvárni, hogy a Windows kijelezze az elérhetőségét.
Vágólapra másolva!

Hétfőn megjelent a Windows 10 idei első óriásfrissítése. A sokáig tavaszi alkotói frissítés néven emlegetett, de végül a „Windows 10 2018. áprilisi frissítése" nevet kapott szoftver aránylag kevés fontos és látványos újítást hoz az operációs rendszerbe, így nem gondoljuk, hogy a felhasználók többségének sietnie kellene az installációjával. Kompatibilitási és kényelmi megfontolásokból egyaránt érdemes inkább megvárni, hogy a Windows Update magától kijelezze a telepíthetőségét, bár ez akár heteket is igénybe vehet.

A kép csak illusztráció Forrás: Microsoft

Persze nem mindenki szeret várni, számukra kétféle mód is van az új Windows 10 telepítésének kikényszerítésére, azonban

ezekkel mindenki csak és kizárólag a saját felelősségére élhet.

A könnyű út a Windows 10 Frissítési segéd nevű program használata: csak le kell tölteni a Microsoft hivatalos weboldaláról (a kék Frissítés gombra kattintva), majd az utasításait követve a legújabb verzióra frissül az operációs rendszer. Az eszközt használva nem vesznek el a PC-re telepített alkalmazások és a háttértárra mentett adatok, hiszen ugyanazt teszi, mint amit a Windows Update is tenne, ha kijelezte volna már a 2018. áprilisi frissítés elérhetőségét.

A másik módszer a Windows 10 legújabb verziójának tiszta újratelepítése pendrive-ról vagy DVD-ről. A művelethez szükséges segédprogram szintén a fentebb linkelt oldalról tölthető le, az „Eszköz letöltése" gombra kattintva.

Ezt a módszert szigorúan azoknak a haladó vagy profi felhasználóknak ajánljuk, akik teljesen átlátják a Windows 10 kézi telepítésének a menetét, továbbá tisztában vannak azzal, hogy egy rossz kattintással elveszíthetik a számítógépük háttértárán lévő összes adatot.

Ezek mellett pedig tudják, hogy

  • Windows 10 vagy Windows 10 Pro rendszert használnak-e;
  • 32 vagy 64 bites kiadásra van-e szükségük a Windowsból;
  • honnan kell letölteni a számítógépük működéséhez szükséges drivereket és egyéb alkalmazásokat a telepítés után;
  • hogyan kell beállítani a Windowst és az alkalmazásokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!