Milliárdos bírság a cheatszolgáltatások üzemeltetőinek

playerUnknown's battlegrounds
PlayerUnknown's Battlegrounds
Vágólapra másolva!
Tizedelni próbálja a csalószolgáltatásokat a PUBG fejlesztője.
Vágólapra másolva!

A Fortnite jelentős térhódítása ellenére a PlayerUnknown's Battlegrounds továbbra is erősen tartja magát a battle royale játékok piacán, így a fejlesztője folytatja a csalók elleni keresztesháborúját. A PUBG Corporation bejelentette, hogy a kínai rendőrség eddig 15 főt vett őrizetbe azért, mert csalóprogramokat készítettek a játékhoz, továbbá a programok megvásárlását lehetővé tevő digitális piactereket üzemeltettek és feldolgozták a befizetéseket.

PlayerUnknown's Battlegrounds Forrás: Bluehole

A tájékoztatás szerint a jövőben további letartóztatások várhatóak, ám addig is a bíróság az említett 15 személyre összesen 30 millió jüan, azaz 1,22 milliárd forint bírságot szabott ki.

Nem világos, hogy mennyit kerestek az illetők, azonban a bírságból ítélve aranybányának tűnik a fizetős cheatszolgáltatási üzlet.

Az erősödő konkurencia okozta nyomás ellenére a PUBG továbbra is az egyik legnépszerűbb online játék. A Steamcharts statisztikái alapján az elmúlt 30 napban szimultán átlagosan 1,12 millióan játszottak vele, a legsűrűbb időpillanatban pedig 2,6 millió játékos volt aktív.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!