Warezolással vádolnak egy orosz bíróságot

bírói kalapcs
http://www.dreamstime.com/stock-image-judge-law-justice-symbol-lawyer-concept-close-up-d-rendering-gavel-wooden-desktop-brown-background-image51960061
Vágólapra másolva!
A szellemi tulajdonokkal kapcsolatos ügyekben eljárót.
Vágólapra másolva!

Vidám szoftverkalózkodásos ügyről számolt be a Kommersant (via TorrentFreak). A kiadvány szerint a Paragon ügyvédi iroda panaszt tett az orosz Legfőbb Ügyészségen, hogy a szellemi tulajdonokkal kapcsolatos eljárásokra szakosodott bíróság kalóz Microsoft Office-t futtathat.

Forrás: Niroworld | Dreamstime.com

Az információ Alexander Shmuratovtól származik, aki éveken át a kérdéses bíróságon dolgozott jogi asszisztensként, őt képviseli a Paragon. Shmuratov szerint minden egyes nap aktiválási hibákat kijelző Microsoft Office irodai alkalmazásokkal kellett dolgoznia, ebből gondolja, hogy a bíróság warezol.

A megvádolt bíróság kategorikus tagadja, hogy nem licencelt szoftvereket használna. A szóvivő szerint 2006-ban meg lettek licencelve a Microsoft szoftverei, azonban ezek a licencek 2011 decemberében lejártak. Ezután nagyjából egy évig külső féltől szerzett licenceket használt a bíróság (ami ellen a Microsoftnak nem volt kifogása), majd 2013-ban újból közvetlenül leszerződött a szoftvercéggel.

A szóvivő emellett azt is közölte, hogy Shmuratovot a be nem vallott vagyonosodása miatt menesztették a jogi asszisztensi állásából, a döntés megváltoztatására benyújtott kérelmét pedig elutasították. Az ügy kapcsán szigorúan véve irreleváns információk nyilvánosságra hozatalával feltehetően arra kívánt utalni, hogy a férfi bosszúból próbálja kínos helyzetbe hozni a bíróságot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!