Drog járt a videojátékok mellé

drog nes cartridge
Szokatlan extrákkal jöttek a NES kazetták
Vágólapra másolva!
Nem véletlenül voltak meglepően nehezek NES-es kazetták.
Vágólapra másolva!

A drogcsempészek szó szerint bárhol vagy bármiben hajlandóak drogot eldugni, mint ahogy ezt egy retro videojátékokat gyűjtő gamer most személyesen is megtapasztalta. Emmett Turner még a hónap elején vásárolt pár NES cartridge-et egy bolhapiacon az Egyesült Államok Georgia államában, ám a Rollergames és a Golf játékokat tartalmazó kazetták gyorsan gyanússá váltak számára.

Szokatlan extrákkal jöttek a NES kazetták Forrás: Julian Turner

Két furcsaság volt a játékok körül: egyrészt a kazettáik sokkal nehezebbek voltak a szokásosnál (olyan 50 százalék volt a túlsúlyuk), ráadásul a Rollergames nem is az USA-ban forgalmazott NTSC, hanem az Európában és Ausztráliában árult PAL változat volt.

Turner sejtette, hogy jó eséllyel valami csempészholmit fog találni a kazettákban, de arra nem volt teljesen felkészülve, hogy két-két kis csomag drog lesz bennük.

A gyűjtő természetesen kihívta a rendőrséget, a hatóság munkatársai megvizsgálták és elszállították az anyagot. Sajnos nem világos, hogy a milyen drog volt a kazettákban, továbbá ki és mikor rejtette beléjük a szállítmányt. A csomagok akár évtizedek óta is a cartridge-ekben lapulhattak, így az utóbbi két kérdésre jó eséllyel soha nem kapunk majd választ. Annyi biztos, a Golf 1984-ben, míg a Rollergames 1990-ben került piacra, így legkorábban 1990-ben történhetett a bűncselekmény.

Kapcsolódó érdekesség, hogy egy másik gyűjtő pár éve 5000 dollár készpénzt talált egy Rollergames kazettában, a használt bankók 1985-ös vagy régebbi dátumúak voltak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!