Licitálni lehet Steve Jobs állásjelentkezésére

Steve Jobs, iPhone, 2007
(FILES) This file photo taken on January 9, 2007 at the Macworld Conference in San Francisco, California shows Apple chief executive Steve Jobs unveiling the iPhone, an ultra-slim new mobile phone - less than half-an-inch (1.3 centimeters) thick - boasting a phone, Internet capability and an MP3 player as well as featuring a two megapixel digital camera, Jobs said. Apple celebrates on January 9, 2017 the 10th anniversary of the unveiling of the Iphone, the smartphone that revolutionised the technological world. / AFP PHOTO / TONY AVELAR
Vágólapra másolva!
Jelenleg 50 ezer dollárnál jár a kézzel kitöltött formanyomtatvány.
Vágólapra másolva!

A Steve Jobsszal kapcsolatos relikviák már nagyon régóta aranyat érnek, az eszmei értékük pedig a jövőben várhatóan csak emelkedni fog. Az RR Auction aukciósház kínálatában most felbukkant egy igazi ritkaság (via PhoneArena), az anonim eladó egy 1973-ban kézzel kitöltött állásjelentkezést kínál megvételre.

Steve Jobs Forrás: AFP/Tony Avelar

Sajnos nem világos, hogy az űrlap kitöltésekor 18 éves Jobs hova adta be a jelentkezését, a rejtély megoldását pedig nem segíti, hogy nem írta rá a papírra a betölteni kívánt munkakört. Könnyen elképzelhető, hogy csak egy általános érdeklődés volt a részéről. Annyi biztos, hogy a következő évben az Atarinál kezdett el dolgozni, az Apple alapítása 1976-ban történt.

Forrás: RR Auction

A papíron található pár érdekesség, például akkoriban nem lehetett telefonon elérni az Apple társalapítóját. Jogosítványa volt, de az autóhoz való konkrét hozzáférésre azt írta, hogy „lehetséges, de nem valószínű".

A licit 5000 dollárról indult, de hírünk írásakor már 50 ezer dollárnál, olyan 12,6 millió forintnál járt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!