Jönnek a kültéri Philips Hue lámpák

philips hue kültéri hangulatvilágítás
Bemutatkoztak az első kültéri Philips Hue lámpák
Vágólapra másolva!
Háromféle típusú modellt dob piacra a gyártó.
Vágólapra másolva!

A mobilos alkalmazásokkal és hangutasításokkal is vezérelhető Philips Hue okos világítórendszerek eddig csak beltéri változatokban voltak elérhetőek, azonban a gyártó már januárban célzott rá, hogy hamarosan debütálnak a kültéri modellek, most pedig megtörtént a bejelentés. A júliusban piacra kerülő újdonságok persze a színes látványvilágításra vágyóknak szólnak, ehhez mérten pedig nem lesznek olcsóak.

Forrás: Philips

Egy praktikus kérdéssel kezdve a termékek nem rendelkeznek beépített mozgásérzékelővel, de mivel az internetre vannak kapcsolva, így képesek automatikusan aktiválódni, amennyiben a ház valamelyik lakója a közelben jár. Ehhez telepíteni kell a Philips Hue kezelőalkalmazást a lakók okostelefonjaira, a készülékek GPS-koordinátái alapján működik a funkció. Kültéren elhelyezhető, külön mozgásérzékelőt egyelőre nem árul a Philips.

A kültéri Hue lámpák természetesen mind LED-esek, 16 millió színárnyalatot képesek kikeverni, a színhőmérsékletük 2200-6500K. A világítási paramétereik a Hue rendszerhez járó mobilalkalmazásban álíthatóak. A beltéri Hue modellekhez hasonlóan a kültéri fényforrások működtetéséhez is szükség van egy 20 ezer forintos Philips Hue Bridge elosztóra, ezen keresztül kapják az utasításokat a lámpák.

Forrás: Philips

A Philips három típusú terméket dob majd piacra:

  • a házak falaira szánt lámpatestek többféle kivitelben lesznek kaphatóak (Lucca, Tuar, Turaco), 70 eurótól;
  • a földbe szúrható Calla modell például az utak vagy a virágágyások kiemelésére használható, darabja 140 euróba kerül majd;
  • a Lily spotlámpával nagyon specifikus területek világíthatóak ki, a három darabot tartalmazó csomagért 300 eurót kér majd a Philips.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!