Eltűnhet a Samsung Galaxy S jelzés

galaxys9
Vágólapra másolva!
A gyártó jövőre átnevezheti a csúcskategóriás mobilcsaládját.
Vágólapra másolva!

A termékcsaládjaik nevében szekvenciális számozást használó gyártóknak mindig problémát jelent, hogy mi jöjjön a kilences sorszámú eszköz után. A következő modell persze lehetne simán csak tíz, de azt nem kedvelik a marketingesek. Esetleg megpróbálhatnak arab helyett római tízest használni, de akkor egyrészt a vásárlók jókora része tíz helyett iksznek fogja ejteni a termék nevét (lásd Apple iPhone X), plusz nagy problémát jelent majd a következő évi termék nevének a kitalálása.

Samsung Galaxy S9 Forrás: Origo

A Samsung Mobile ügyvezető igazgatója a The Investor kérdésére elárulta, hogy elnevezés szempontjából egyelőre nem világos a Galaxy S termékcsalád sorsa, jelenleg még a napokban bejelentett Galaxy S9 piacra dobásával kapcsolatos teendőkre fókuszálnak az illetékesek.

Természetesen a Galaxy nevet mindenképp megtartja a mobilgyártó, de arra már van esély, hogy az „S" jelzés és a számozás eltűnik, valami más veszi át a helyét.

Az efféle változtatás kétélű fegyver, hiszen a jelenlegi Galaxy S(szám) nem csak kiválóan bejáratott, de átlátható is a fogyasztók számára. A lecserélése esetén egy darabig eltarthat, mire sikerül széles körben kommunikálni a névváltoztatást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!