Már a Facebookon is kereshetünk állást

confident young job applicant White Collar Worker Businesswoman Businessman Women Females Males Two People Business Relationship Job Search Incentive Resume Job Interview Recruitment Dangling a Carrot Congratulating 30-39 Years 20-29 Years Young Adult Smi
A young female job candidate is shaking hands with her prospective employer. She is smiling confidently and looking him in the eye . She is holding her cv resume . they are both standing in a modern office interior.
Vágólapra másolva!
A napokban negyven országban aktiválják a szolgáltatást.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évek talán legfontosabb fejlesztésével állt elő a tinik helyett egyre inkább az idősebb korosztály által használt Facebook, az Egyesült Államok és Kanada után a napokban negyven országban válik elérhetővé az álláskeresési funkciója. Hazánkban már élesítették az újdonságot, bár egy picit el van dugva, a webes felületen például csak a baloldali „Lehetőségek" dobozt lenyitva található meg.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/sturti/

Egyelőre meglehetősen fapados az álláskeresési funkció, csak földrajzi hely, ágazat, továbbá típus (pl.: teljes munkaidős, részmunkaidős, önkéntes) alapján szűkíthetőek az álláshirdetések. Mivel csak most vált elérhetővé a lehetőség, így a kínálata is szűk, de érzésünk szerint a munkatársakat kereső cégek rövid időn belül feltöltik majd a Facebook rendszerébe is az álláshirdetéseiket.

Ideális esetben az álláshirdetésekre rögtön a Facebook felületén is lehet jelentkezni, de a jelenlegi kínálatot nézegetve nagyon sok helyen még arra kérik az érdeklődőket, hogy e-mailben küldjék az önéletrajzokat. Ez nem meglepő, a cégek csak gyorsan átmásolták a többi álláshirdetős webhelyen feladott hirdetéseik szövegét a Facebookra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!