Jönnek az 50 dollár alatti androidos mobilok

nokia 2 hmd global android okostelefon
Nokia 2
Vágólapra másolva!
Android Oreo Go Edition fut majd a hihetetlenül olcsó készülékeken.
Vágólapra másolva!

Nagyon úgy tűnik, hogy a következő években a fejlődő piacokról is kikophatnak a nyomógombos alapmobilok. A Google egy blogbejegyzésben közölte, hogy a gyártópartnereivel együttműködve a következő napokban kezdődő Mobile World Congress kiállításon bemutatja majd a legelső Android Oreo Go Edition operációs rendszert futtató mobilokat.

A kép csak illusztráció Forrás: HMD Global

A készülékek minden idők legolcsóbb okostelefonjainak ígérkeznek, egyes modellek kártyafüggetlenül 50 dollár (nettó 13 ezer forint) alatti áron kerülhetnek piacra. Persze nem érdemes sokat várni tőlük, például az 1 GB-nál kevesebb memória használata sem kizárt, de a Google szerint korrektül fut majd rajtuk a lecsupaszított Android.

Emellett kiderült, hogy újabb Android One okostelefonok is bemutatkoznak majd az MWC-n. Ezek a piacon már kapható mobilok különleges kiadásai, amelyek szinte módosítatlan Androidot futtatnak. A kiadásuk utáni két évben elég gyorsan megjönnek rájuk az újabb Androidok, és három éven keresztül rendszeresen megkapják az Androidhoz havonta kiadott biztonsági javításokat is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!