Befejezi az SMS-es zaklatást a Facebook

Gyász! Meghalt az SMS feltalálója
A kép illsuztráció
Vágólapra másolva!
Nem szándékosan spammelte a felhasználókat a közösségi hálózat.
Vágólapra másolva!

Kissé felkorbácsolódtak az indulatok a hét második felében, miután jelentős nyilvánosságot kapott, hogy a kétlépcsős hitelesítést bekapcsolt felhasználók egy részét SMS-es értesítésekkel kezdte spammelni a Facebook. Első körben a Facebook csak annyit volt hajlandó reagálni, hogy felülvizsgálja az értesítésekkel kapcsolatos praktikáit, amiből fakadóan úgy tűnt, hogy szándékosan élne vissza a biztonsági funkcióval.

Forrás: Thinkstock

A negatív médiafelhajtás hatására a Facebook biztonsági főnöke is beszállt a hivatalos kommunikációba (via The Verge), hogy tisztázza a helyzetet. Mint kiderült, valójában egy bugról van szó: a Facebooknak nem állt szándékában a kétfaktoros hitelesítést használókat SMS-ben bosszantani.

A problémát az okozta, hogy a kétfaktoros hitelesítés aktiválása véletlenül bekapcsolta az SMS-es értesítések küldését, ráadásul mindkét típusú SMS-t ugyanarról a telefonszámról küldte ki a Facebook.

Az értesítési funkció arra is használható, hogy a felhasználók SMS-ben küldjenek állapotfrissítést az üzenőfalukra, így amikor az érintettek „STOP" és hasonló válaszüzenetekkel megpróbálták kikapcsolni az értesítések küldését, akkor a rendszer kiposztolta az SMS-eik szövegét üzenőfalukra.

A Facebook illetékesei már dolgoznak a probléma megoldásán, az SMS-es értesítési funkciótól pedig valamikor a közeljövőben teljesen meg kíván szabadulni a közösségi hálózat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!