Tényleg lebutították a Google képkeresőt

google image képkereső képletöltés google chrome
Hiába tűnt el a Kép megtekintése gomb, semmivel sem lett nehezebb a fotók letöltése, vagy a közvetlen linkjeik előkaparása
Vágólapra másolva!
Semmivel sem sikerült nehezebbé tennie a képlopást a Gettynek.
Vágólapra másolva!

Pár nappal ezelőtt kiderült, hogy a Getty Images fotóügynökség hosszas tárgyalások után a tető alá hozott egy megállapodást a Google-lel, amely keretében a keresőcég jogdíjat fizet a képkereső szolgáltatásában megjelent fotói után. A Getty persze a fotósainak is küldött tájékoztatást az üzletről, amelyben ráadásul elárulta, hogy a jogdíj fizetése mellett a Google el fogja távolítani a képkeresőjének találati oldaláról a „Kép megtekintése" gombot. Erre kattintva a weblapok meglátogatása nélkül, közvetlenül betölthetőek a képek.

Hiába tűnt el a Kép megtekintése gomb, semmivel sem lett nehezebb a fotók letöltése, vagy a közvetlen linkjeik előkaparása Forrás: Origo

Eddig nem volt világos, hogy ez csak a Getty által licencelt képekre vonatkozik-e, vagy a képkeresőben elérhető összes fotóra. Mi az utóbbira tippeltünk, és sajnos igazunk lett: péntekre univerzálisan mindenhonnan eltűnt a kérdéses gomb.

A Getty vélhetően úgy gondolja, hogy ezzel nehezebben lophatóvá válnak a fotók.

Ez az ügy talán legnevetségesebb része, a gomb eltávolítása ugyanis semmivel sem teszi nehezebbé a képek közvetlen linkjeinek az előkaparását, vagy a fotók saját eszközre való letöltését. Egyszerűen csak ki kell választani a kívánt fotót, rá kell kattintani a jobb egérgombbal, majd a megjelenő menüben a „Kép megnyitása új lapon" vagy a „Kép mentése másként..." opciót kell választani. Mobilokon a képen való hosszú koppintással hívható elő a menü.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!