Ezért állt le a Galaxy S8 frissítésének a terjesztése

Smasung, galaxy, S8
Vágólapra másolva!
Hamarosan elkészülhet az Android 8.0-s szoftver javított változata.
Vágólapra másolva!

Felettébb bosszantó hírt kaptak szerda délután a Samsung Galaxy S8 és Galaxy S8+ csúcsmobilokkal rendelkezők, a gyártó ugyanis leállította a készülékek Android 8.0-t hozó szoftverfrissítésének kiadását. A tavaly ősz óta várt szoftvert jelenleg sehogyan sem lehet telepíteni: OTA-frissítésként nem jelzik ki a telefonok, és manuálisan sem tölthető le a Samsung szervereiről.

Samsung Galaxy S8 Forrás: Origo

Mostanra kiderült, hogy mi áll a szokatlan lépés hátterében: természetesen egy bosszantó bug. A Samsunghoz befutott hibajelentések alapján az új szoftver telepítése után elég sok ügyfél panaszkodott az S8 / S8+ mobiljának újraindulgatására, így a vállalat inkább úgy döntött, hogy az üzemzavart okozó probléma megoldásáig inkább nem terjeszti a szoftvert.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor készül el a javított rendszerfrissítés, a kedvenc mantráját ismételgetve a Samsung csak annyit árult el, hogy

„hamarosan".

Természetesen a jövőben már egyből a javított szoftvert telepíthetik majd a készülékek tulajdonosai, akik pedig az elmúlt olyan egy hétben installálták a visszavont verziót, azok minden bizonnyal kapnak majd egy utólagos patchet a problémára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!