Még mindig beszerezhető ingyen a Windows 10

windows10
Nincs menekvés
Vágólapra másolva!
Ráadásul kétféle módon átállíthatóak rá a régebbi rendszerű PC-k.
Vágólapra másolva!

Idén január közepétől hivatalosan már semmilyen módon sem lehet ingyen frissíteni a Windows 7 és Windows 8.1 rendszerű számítógépeket a Windows 10-re. Az általános ingyenes frissítési ajánlat egy évvel a Windows 10 legelső stabil verziójának megjelenése után ért véget, ám a kisegítő lehetőségeket használók egészen idén januárig ingyen átállhattak az operációs rendszerre.

Forrás: YouTube

A Next of Windows írója kíváncsi volt rá, hogy egy hónappal az akció befejezése után technikailag lehetséges-e még az ingyenes frissítés.

Némi meglepetésre igen: a beaktivált Windows 7 / 8.1-es gépek továbbra is simán frissíthetőek a Windows 10 letöltési oldaláról beszerezhető Update Assistant eszközzel. Alternatív módon az is működik, ha valaki egy érvényes Windows 7 / 8.1 licenckulcsot ad meg a Windows 10 telepítőprogramjában.

Fontos tudni, hogy az ingyenes frissítési ajánlat már véget ért, így technikailag hiába lehetséges az ingyen Windows 10-re való frissítés, a Microsofttól beszerzett digitális licenc törvényi szempontból

nem lesz jogtiszta.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!