Jön Macre és Linuxra a Rise of the Tomb Raider

rise of the tomb raider top
Vágólapra másolva!
Tavasszal két újabb platformra jelenik meg a sikerjáték.
Vágólapra másolva!

A jobb későn, mint soha elvet követve idén tavasszal a Square Enix újabb big budget játékot tesz elérhetővé az Apple Mac számítógépekkel rendelkezők, továbbá a Linuxot használók számára. A lépéssel a Rise of the Tomb Raider meglepően sok platformra lesz elérhető: 2015 novemberében az Xbox 360-on és az Xbox One-on debütált, majd 2016 januárjában Windowsra készült el, végül pedig 2016 októberében a PlayStation 4-en is tiszteletét tette.

Rise of the Tomb Raider Forrás: Square Enix

A macOS és Linux verziókért a Feral Interactive a felelős, a cég szerint a két új verzió már alapból tartalmazni fogja a Rise of the Tomb Raiderhez megjelent összes DLC-t, azaz a 20 Year Celebration kiadást kapják meg a vásárlók. A várható rendszerigényekről még nem esett még szó, de annyi biztos, hogy macOS alatt a Metal, míg Linux alatt a Vulkan grafikus programozási felületet használja majd.

A Rise of the Tomb Raider a 2013-ban megjelent, simán csak Tomb Raidernek keresztelt reboot folytatása, bár egyetlen visszatérő karaktert leszámítva még utalásból is kevés van benne az előző játékra. Játékmenet szempontjából viszont abszolút arra épül, de méret és eszközkészlet tekintetében is kibővítették az eredeti formulát a fejlesztők.

Kapcsolódó érdekesség, hogy Lara Croft az elmúlt két évtizedben történt átalakulásáról pont nemrég állítottunk össze egy képgalériát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!