Könnyebb lesz a Windows 10 béta appjainak tesztelése

windows 10 gif
Vágólapra másolva!
Nem kell majd Insidernek lenni az instabil programok próbálgatásához.
Vágólapra másolva!

A Windows 10 beépített modern alkalmazásai egyelőre nem örvendenek kirobbanó népszerűségnek, de a Microsoft persze szeretné, ha minél előbb pozitív módon változna a megítélésük. Ennek egyik feltétele, hogy jobban meg kell érteniük a felhasználók igényeit és szokásait, így a cég most meg fogja könnyíteni az appok bétatesztelését.

Forrás: Microsoft

Jelenleg nem egyszerű a Windows 10 béta alkalmazásainak próbálgatása, szinte kivétel nélkül csak a Windows 10 publikus előzetesét futtatók számára érhetőek el. Ennek a telepítése túlmutat a hétköznapi felhasználók képességein, plusz elég kevesen szeretnek bugos és félkész Windowst használni a számítógépeiken.

A Microsoft most megoldaná a problémát: egyszerűen feltölti majd a félkész Windows 10-es appokat a Windows Áruházba, így a Windows 10 stabil kiadását használók is telepíthetik majd azokat.

Egyelőre nem teljesen világos, hogy miként fog működni a Windows App Previews program. Két dolog tűnik biztosnak: a béta appok telepítése előtt biztosan el kell majd fogadni egy licencszerződést, továbbá a félkész programok a stabil verzióik mellé települnek majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!