Látványosan megújulhat az Android kinézete

google android
Vágólapra másolva!
Megérkeztek az első pletykák a következő főverzióról.
Vágólapra másolva!

Ha minden a szokásos forgatókönyv szerint alakul, akkor május első felében a Google bejelenti majd az Android következő nagy frissítését. Az egyelőre Android P munkanév alatt futó projekt aránylag előrehaladott stádiumban van, így a következő hetekben jó eséllyel többször is érkeznek majd friss hírek az újdonságaival kapcsolatban.

Forrás: Ashwin Kamath / Flickr

Az Android P-s pletykaözönt ezúttal a Bloomberg indította el, a kiadvány informátorai szerint jelentős újdonságokat hoz majd a szoftver. A talán legérdekesebb, hogy

„drámai" ráncfelvarráson eshet át a grafikus felülete.

Ez időszerű volna, utoljára az Android 5.0 idejében történtek jelentős módosítások a rendszer megjelenésében.

Részben talán az újabb formatervű eszközök miatt történhet a kinézet frissítése, az Android P ugyanis a források szerint hivatalosan is támogathatja a több kijelzőt használó, a hajlítható kijelzős, továbbá az iPhone X-éhez és az Essential PH-1-éhez hasonló, nem szabályos négyszög alakú megjelenítőket.

Essential PH-1 Forrás: Essential

Nem meglepő módon a Google Asszisztens mélyebb integrációján is dolgozik a Google, állítólag a fejlesztők képesek lesznek azt integrálni az alkalmazásaikba. Egyelőre nem biztos, hogy ez a funkció időben elkészül, könnyen átcsúszhat a jövőre tervezett Androidba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!