Egyszerűsödik a Bluetooth és a Windows 10 kapcsolata

microsoft surface precision mouse windows 10
Microsoft Surface Precision Mouse
Vágólapra másolva!
Csak egy értesítést kell majd leokézni a megfelelő eszközök párosításhoz.
Vágólapra másolva!

Egyáltalán nem luxuscikkek már a vezeték nélküli adatkapcsolatot használó számítógépes kiegészítők, az eladásaikkal inkább csak az babrál ki, hogy az asztali számítógépekben továbbra sem gyakori a beépített Bluetooth és WiFi. Persze a probléma akár egy olcsó, USB portba dugható adapterrel is orvosolható, de a megfigyeléseink szerint a többség csak akkor érdeklődik az utólagos bővítési lehetőség után, ha valamit nagyon-nagyon szeretne vezeték nélkül használni a PC-jével.

Microsoft Surface Precision Mouse Forrás: Microsoft

Így vagy úgy, de a Microsoft végre szeretné egyszerűbbé tenni a Bluetooth eszközök windowsos számítógépekkel való párosítását, hogy ne kelljen a Gépházban kutakodni emiatt. A szisztéma lényege, hogy az egyszerűsített párosítással kompatibilis eszközök megjeleníthetnek a Windowsban egy sima értesítést a felhasználóknak, így azok

egy kattintással jóváhagyhatják vagy elutasíthatják a PC és a kütyü párosítását.

Az új rendszer a Windows 10 idén márciusban elkészülő, következő kiadásától kezdve lesz elérhető. Hardveres oldalról elsőként a Surface Precision Mouse támogatja majd, de a Microsoft szeretné, ha idővel márkától függetlenül teljesen általánossá válna az egyszerűsített párosítási eljárás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!