Három hátlapi kamerával jöhet a Huawei mobilja

huawei p20 okostelefon kameramobil
Március végén mutatkozhat be a világ első három hátlapi kamerát használó okostelefonja
Vágólapra másolva!
A gyártó kiküldte a meghívókat a rejtélyes okostelefon bejelentésére.
Vágólapra másolva!

Nagyon úgy tűnik, hogy az idei év egyik legérdekesebb mobilja nem a február végén kezdődő Mobile World Congress szakkiállításon, hanem március 27-én mutatkozhat be. A Huawei most kiküldte a meghívókat a sajtótájékoztatóra, a hírek szerint három okostelefon bejelentésére lehet számítani.

Március végén mutatkozhat be a világ első három hátlapi kamerát használó okostelefonja Forrás: Android Police

A telefonok egy családba tartozhatnak majd, a típusjelzésük P20 Lite / P20 / P20 Plus lehet. Ami nagyon érdekessé teszi a helyzetet, hogy az eddigi pletykák szerint a P20 (és feltehetően a P20 Plus) hátlapjából

három darab hátlapi kamera kandikálhat ki.

Erre a Huawei által kiküldött meghívó is erősen utalni látszik, részben a három karikás vízjellel, részben pedig a „See mooore with AI" („Láss többet mesterséges intelligenciával") felirattal.

Nem lenne meglepő, amennyiben a Huawei a fotózás terén próbálná túllicitálni a rivális mobilgyártókat, még a Leicával is szövetkezett a fotós fejlesztéseinek előremozdítása érdekében.

Nem leht biztosra tudni, hogy a három kamerás rendszer hogyan működhet és mire lehet jó, azonban december elején a Huawei egyik médiaügynökségénél dolgozó személy feltöltött pár érdekes hirdetőposztert a portfóliójába.

A poszterek a Leicával közösen fejlesztett Huawei PCE Series kamerarendszert reklámozzák, amely elméletileg három kamerával 40 MP-es fotók készítésére, továbbá 5× hibrid zoomra képes. Ezenfelül szó esett még rajtuk egy 24 MP-es előlapi kameráról, továbbá „mesterséges intelligenciát" használó helyszínfelismerésről és keretezésről.

A leírás alapján nem lepődnénk meg, ha ez a kamerarendszer debütálna a P20-ban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!