Majdnem dislike gombot tesztel a Facebook

facebook
A Facebook logo is seen on a large screen in this photo illustration on 29 June, 2017, in Bydgoszcz,Poland . (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Nem világos, hogy miért épp a downvote nevet kapta a bejelentőgomb.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évek során a Facebook különböző képviselői már számos alkalommal kijelentették, hogy soha nem fog elérhetővé válni a „tetszik" gomb ellentettje a közösségi hálózaton. Helyette a vállalat még 2016-ban inkább bevezette az emojikkal való reakciót, a köztük található „dühítő" reakció tekinthető a leginkább a dislike megfelelőjének.

Forrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

Most komoly meglepetésre újabb gomb tesztelésébe kezdett a Facebook, egyelőre csak az egyesült államokbeli felhasználók kisebb táboránál tűnt fel.

A downvote, azaz leszavazás gomb kizárólag az oldalakon lévő kommentek esetében jelenik meg, a lenyomásával moderálásra lehet jelölni a problémásnak ítélt tartalmakat. Éppen ezért is furcsa az elnevezése, a leszavazás kifejezés nem igazán reflektál a funkciójára.

A gomb lenyomása esetén konkrétabban is meg lehet határozni az adott hozzászólás bejelentésének az okát, például sértő, félrevezető, és irreleváns opciókat jelölhetnek meg a bejelentők.

A többi felhasználó számára nem látható, ha valaki moderálásra jelöl egy kommentet.

Egyelőre nem világos, hogy a tesztelés alatt álló funkció valaha széles körben elérhetővé válik-e.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!