Tiltja a hitelkártyás BitCoin-vásárlást a brit bankcsoport

Lloyds bankház
An illuminated Lloyds logo sits above the entrance to a branch of a Lloyds bank in central London on October 5, 2015. Britain will sell another Ł2.0 billion of shares in state-rescued Lloyds bank to the public, the government said Monday. The British government had bailed out Lloyds during the financial crisis in 2008 at a cost of some Ł20 billion, taking out an initial stake of 43 percent. AFP PHOTO/JUSTIN TALLIS / AFP / JUSTIN TALLIS
Vágólapra másolva!
Amerikai pénzintézetek nyomába lépett a Lloyds Group.
Vágólapra másolva!

Jelenleg épp rosszul áll a BitCoin szénája, a tavaly decemberi 20 ezer dolláros csúcs után az elmúlt hetekben szinte folyamatosan esett az kriptovaluta tipikus árfolyama, hírünk írásakor egy BitCoin olyan 7686 dollárba került. Ugyan az árfolyamát mozgató piaci sajátosságokról még a szakértők is csak találgatnak, azonban mint nemrég pedzegettük, a tavaly év végi kilövésének a hátterében valószínűleg a befektetési célból BitCoint vásárolt, hétköznapi fogyasztók álltak.

Forrás: AFP/Justin Tallis

Ezt némileg alátámasztani látszik, hogy az elmúlt hetekben több amerikai pénzintézet – többek közt a Bank of America, a Citigroup, a JP Morgan, a Capital One, továbbá a Discover – is megtiltotta az ügyfeleinek, hogy

a hitelkártyáik terhére kriptovalutákat vásároljanak.

A BBC News szerint mától a brit Lloyds Banking Group is beállt a sorba, így a Lloyds Bank, a Bank of Scotland, a Halifax, és az MBNA ügyfelei sem vehetnek többé hitelkártyával kriptopénzt. A tiltás olyan 8 millió ügyfelet érint, és az összes típusú kriptovalutára vonatkozik.

A Lloyds aggódik, hogy az óriási kockázatú befektetési formával a kliensek túlságosan nagy tábora veri magát nehezen visszafizethető adósságba.

A bankok természetesen nem korlátozzák, hogy az ügyfeleik mire költhetik a saját vagyonukat, így a sima bankkártyájuk használatával, a bankszámlájuk fedezetének terhére továbbra is vehetnek kriptovalutát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!