Rögzíthetővé válhatnak a hanghívások az Androidban

mobil telefon mobiltelefon kkv kisvállalkozás számítógép laptop
Businessman making phone call
Vágólapra másolva!
A következő nagy kiadás gyárilag kínálhatja a funkcionalitást.
Vágólapra másolva!

Jelen pillanatban az Android alapvetően nem támogatja a hanghívások rögzítését, bár a funkció gyári extraként elérhető lehet egyes gyártók mobiljaiban, plusz bárki megpróbálkozhat hívásrögzítő programot telepíteni a Play Áruházból, bár az utóbbi esetben nem garantált a siker.

Forrás: PhotoAlto/Eric Audras / Altopress/Eric Audras

A Neowin egy olvasó tipp nyomán készült beszámolója alapján nagyon úgy tűnik, hogy az Android következő főverziója hivatalosan is támogathatja a hangrögzítési funkciót, a rendszer már részlegesen elérhető forráskódjában számos erre utaló megjegyzés és kódrészlet található.

Az egyik patch arra való, hogy hanghívás rögzítése esetén minden 15. másodpercben bekever a kimenő hangba egy 1400 Hz-es sípolást, ezzel tájékoztatva a beszélgetőpartnert a rögzítés tényéről.

A vállalkozó kedvűek ide kattintva meghallgathatják a sípolást, csak előtte csavarják le minimálisra a hangerőt a mobileszközükön vagy a számítógépükön, hiszen szándékosan eltéveszthetetlen frekvenciáról van szó.

Ugyan a hangrögzítés elsőre nem hangzik túl bizalomgerjesztően, de nem csak mások utólagos kényelmetlen helyzetbe hozására használható. A fontos információkat tartalmazó hívások utólagos visszahallgatása például segíthet tisztázni az üzleti tárgyalások homályos részleteit, a szerződések írásakor kínos helyzetek állhatnak elő a hibás emlékekre való hagyatkozás miatt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!