Szebben nézhetnek ki a régebbi játékok a PS4 Prón

sony playstation 4 pro supersampling élsimítás
Extra élsimítást kaphatnak a PlayStation 4 Prón a régebi játékok
Vágólapra másolva!
Rendszerszintű supersamplinget hoz a következő szoftverfrissítés.
Vágólapra másolva!

Nagyjából két héttel ezelőtt a Sony önkéntes bétatesztelőket keresett a PlayStation 4 következő rendszerfrissítéséhez. A programba bekerült felhasználókhoz most kezdett el csorogni a 459 megabájtos frissítés, és az apró-cseprő fejlesztések mellett egy váratlan meglepetéssel is szolgált a PlayStation 4 Pro konzolok tulajdonosainak.

Extra élsimítást kaphatnak a PlayStation 4 Prón a régebi játékok Forrás: GearNuke

Az 5.50-es firmware nagy érdekessége, hogy a kérdéses hardveren rendszerszinten bekapcsolhatóvá teszi a supersampling élsimítási eljárást. A leírás szerint a supersampling mód lehetővé teszi a 4K-hoz hasonló képminőség elérését a 2K felbontású alatti tévéken, bár ezért cserébe csökkenhet a játékok képkockasebessége, plusz a képminőségbeli javulás mértéke is erősen játékfüggő.

A supersampling az egyik legegyszerűbb, szép eredményt produkáló, de rendkívül erőforrásigényes képsimítási eljárás. A bekapcsolása után a grafikus processzor a kijelző felbontásánál (vagy a játékfejlesztő által beállított felbontásnál) jóval magasabb felbontásban rendereli a képkockákat, majd azokat leskálázva és filterezve küldi ki a megjelenítőre.

Az újdonság azoknál a játékoknál lehet hasznos, amelyeket nem frissítettek utólag a fejlesztőik, hogy kihasználják a PlayStation 4 Pro extra erőforrásait.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!