Videó: lángra kapott egy akkutöltő az utasszállítón

aeroflot repülőgép tűz akkutöltő powerbank
Hordozható akkutöltő okozott tüzet az Aeroflot repülőjén
Vágólapra másolva!
A tűz keletkezésekor már a földön volt az Airbus.
Vágólapra másolva!

A repülőgép tipikusan olyan hely, ahol a nagyközönség még véletlenül sem szeretne tűzzel és füsttel találkozni. Oroszország nemzeti légitársaságánál most történt kedden egy ilyen incidens, tűz ütött ki az Aeroflot Moszkvából indult, Volgográdba épp megérkezett járatán. Különösebb pánik nem tört ki az Airbus A320-as gép fedélzetén, az eset szerencsére már a landolás után, az utasok leszállásának megkezdése közben történt.

Hordozható akkutöltő okozott tüzet az Aeroflot repülőjén Forrás: Ruptly

A látványos baleset nem a légitársaság hibájából történt, a nyílt lángokkal járó incidenst az egyik utas hordozható akkumulátortöltője okozta.

A powerbank egyszer csak gondolt egyet, füstölni kezdett, majd jól kigyulladt.

Az ilyen tüzek hátterében rövidzárlat áll: a hordozható akkutöltő valószínűleg felhevült a használata közben, a hőtágulás hatására pedig a gyári hibás cellái a lehető legrosszabb módon deformálódtak.

A személyzet persze rajta volt a közjáték megoldásán, egy gyorsan előkerített poroltóval pillanatok alatt sikerült megfékezni a lángokat. Az Aeroflot nem kommentálta az esetet, így nem tudni, hogy mennyi anyagi kár keletkezett a repülő belső terében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!