4G-s változatot kapott a Nokia 3310

nokia 3310 4g alapmobil
Hamarosan 4G-s változatban is elérhető lesz a Nokia 3310
Vágólapra másolva!
WiFi hotspotként is üzemeltethető az alapmobil.
Vágólapra másolva!

A retro hullámot alaposan meglovagolva a Nokia tavaly új változatot adott ki a 3310 alapmobilból. Sajnos a készüléknek kinézetre és működésre sincs sok köze a legendás elődhöz, az egész akció inkább csak egy olcsó reklámfogásnak bizonyult a HMD Global részéről. Ettől függetlenül magával a termékkel nincs baj, az idősebbek, az egyszerű munkásmobilra vágyók, továbbá a fejlődő országokban élők továbbra is veszik az alapmobilokat, üzletileg mindenképp megérte vesződni vele.

Hamarosan 4G-s változatban is elérhető lesz a Nokia 3310 Forrás: Nokia

Az eredetileg piacra dobott modell csak 2G-s hálózatokon működött, azonban pár hónappal később megérkezett belőle a 3G-s kiadás is. Ezt teljesen rendben lévőnek találtuk, hiszen a mobil tulajdonosainak időnként jól jöhet, ha elfogadható sebességgel meg tudnak nézni vele valamit az interneten.

Arra viszont nem számítottunk, hogy 4G/LTE-s verzió is készül a telefonból.

A Nokia kínai weblapján már listázott készülék valószínűleg március tájékán válhat globálisan elérhetővé. A mobil túlságosan gyenge ahhoz, hogy a 4G miatt gyorsabban lehessen böngészni vele a netet, viszont támogatja a hanghívások bonyolításához kitalált Voice over LTE (VoLTE) protokollt, amitől tisztább lehet a hívások hangja.

A készülék talán legnagyobb előnye, hogy WiFi hotspotként is üzemeltethető, azaz szétosztható vele más eszközök közt a 4G mobilnet.

A Nokia 3310 új változatának fontosabb specifikációi: 2,4 hüvelykes és 240×320 pixeles kijelző, 256 MB memória, 512 MB bővíthető háttértár, 2 megapixeles és vakus hátlapi kamera.

Az árazás kérdése egyelőre nem tisztázott.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!