Erősen titkosított chatelési lehetőséget vezet be a Skype

skype privát csevegés signal chat titkosítás
Végponttól végpontig tartó titkosítással újít a Skype
Vágólapra másolva!
A privát beszélgetések funkciót használva senki sem olvashat bele a chatelésbe.
Vágólapra másolva!

A Snowden-botrány óta különösen népszerűvé váltak az olyan csevegőszolgáltatások, amelyek végponttól végpontig tartó titkosítással működnek, ilyen például a Signal és a Telegram. Ezt az jelenti, hogy a felhasználók eszközei közt ide-oda mozgó üzenetek és állományok már a küldő eszközén titkosításra kerülnek, és csak a címzett fél eszköze képes dekódolni azokat. Ennek köszönhetően még a csevegőszolgáltatást nyújtó cég sem képes belelesni a kommunikációba.

Végponttól végpontig tartó titkosítással újít a Skype Forrás: Skype

A Microsoft tulajdonában lévő Skype kisebb meglepetésre közölte, hogy a chatprogram béta változataiban megkezdte a végponttól végpontig tartó titkosítás tesztelését. Sajnos nem lesz alapértelmezett ez a fajta titkosítást, a kényes csevegések előtt a felhasználóknak specifikusan privát csevegést kell kezdeményezniük. További limitáció, hogy hanghívások és videocsevegések nem lesznek privát módban folytathatóak, csak szöveges üzeneteket, előre rögzített hangüzeneteket, továbbá fájlokat küldözgethetnek egymásnak a Skype felhasználói.

Nem világos, hogy a privát csevegés funkció mikor kerülhet be a Skype stabil kiadásába, néhány hónapot várhatóan igénybe vesz majd a bétatesztelése. Az újdonság Windows, Mac, Linux, Android, és iOS rendszereken is a felhasználók rendelkezésére áll majd.

A privát csevegést a Signal fejlesztőinek segítségével implementálta a Skype.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!