Nagy durranás lehet a Galaxy S9 kamerája

samsung galaxy s9 android okostelefon
Elméletileg így néz ki Samsung Galaxy S9
Vágólapra másolva!
Ha minden igaz, akkor két fokozatban állítható a rekesznyílása.
Vágólapra másolva!

Egyes korábi pletykák szerint a Samsung akár az eheti CES-en is megvillanthatta volna a Galaxy S9 csúcsmobilt, azonban erre nem került sor, vagy legalábbis nyilvánosan nem. Ezek szerint a mobilról valószínűleg február végén vagy március elején fogunk először hivatalos információkat hallani, szinte biztosan a Mobile World Congress-en mutatkozik majd be.

Elméletileg így néz ki Samsung Galaxy S9 Forrás: Ghostek / Forbes

Most úgy tűnik, hogy kiszivárgott a készülék doboza, rajta a specifikációival. A lenti képen szereplő tulajdonságok helyességét egyelőre nem sikerült megbízható források segítségével megerősíteni, így fenntartásokkal kezelendő információkról van szó.

Az adatok ettől függetlenül teljesen racionálisnak tűnnek, egyetlen nagy érdekesség látható a papíron: a telefon 12 megapixeles hátlapi kamerájának

változtatható lehet a rekesznyílása, a körülményektől függően elvileg F1.5 és F2.4 beállításokkal is használható.

A Samsung Galaxy S9 állítólagos specifikációi Forrás: Imgur

A rekesznyílás állításával szabályozható, hogy mennyi fény kerül a kamera képalkotó egységébe: nagyon erős fény esetén az F2.4 is elég lehet, míg rossz fénykörülmények esetén a nagyobbik F1.5 lehet a nyerő. Ezen felül a rekesznyílás a mélységélességre is hatással van, adott esetben pusztán a háttérelmosási effekt „intenzitása" miatt is érdemes lehet váltogatni a két beállítás között.

Az állítható rekesznyílás rendkívül szokatlan a telefonoknál, de a mobilos híreket aktívan követők számára talán nem meglepő, hogy ilyen kamera kerülhet a Samsung csúcsmobiljába: december elején a cég már bejelentett egy készüléket, amiben valószínűleg ugyanez a kamera található.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!