Új laptopokkal és egybegépekkel támad az Asus

Vágólapra másolva!
Az Asus az utóbbi években gyakorlatilag mindent igyekszik lefedni, amit csak a számítástechnikában lehet. A monitoroktól kezdve a laptopokig, a legolcsóbb árkategóriától kezdve a legdrágábbig. A CES-is mutattak be érdekes újdonságokat, amik egyébként a fenti paradigmának megfelelően érkeznek.
Vágólapra másolva!

Az egyik legfontosabb újdonságnak a Zenbook 13 néven bejelentett új ultrabook ígérkezik. Ez tulajdonképpen a már egyébként is kíváló Zenbook 3-as sorozat folytatása lesz, a most bejelentett ZenBook 13 UX331UAL pedig még többet ígér. A masina megtartja az elődje vékony kávás 14 hüvelykes kijelzőjét, mellé viszont megkaphatjuk a legújabb Core i7-es mobilprocesszorokat, legfeljebb 16 GB memóriát, és akár 1TB-os szupergyors SSD tárhelyet. Ráadásul mindezt úgy érte el a cég, hogy a gép tömege tovább csökkent: most már csak 0,98 kg-ot nyom. Az újdonság kék és rózsaszín színekkel érkezik.

Forrás: Asus

Az Asus X507 már a mezei, olcsóbb kategóriás laptopok kategóriájában versenyez, ami minden bizonnyal meglátszik majd az anyaghasználaton, azonban a dizájnba nem nagyon lehet belekötni: ennek a képernyője is vékony kávákat kapott, és maga a készülékház is meglehetősen karcsú. Ez is kérhető akár Core i7-es mobilprocesszorral, valamint különálló GeForce MX110-es videóvezérlővel, ami a játékoknál jöhet jól. Persze komoly grafikus teljesítményre így sem kell számítani, de az olyan népszerű játékok, mint a Dota 2 vagy a Counter-Strike biztosan jól futnak majd rajta.

Forrás: Asus

A laptopok mellett két, monitorral egybeépített számítógépet is bejelentett az Asus. Az egyik a Vivo AiO V272, a másik a Vivo AiO V222. A legfontosabb eltérés a kettő között a kijelző mérete: a nevének megfelelően az egyik 27, a másik 22 hüvelykes, a dizájn azonban mindkettő esetében megegyezik, és mindkettő nagyon vékony kávákkal érkezik. Pontos specifikációkat csak a nagyobbik modellről tudunk: ez megkapja a legújabb generációs Intel processzorokat, GeForce MX150-es videóvezérlő, a monitor képes lefedni a 100%-os sRGB színteret, és az Asus Sonicmaster hangszórók gondoskodnak a megfelelő hangzásról.

Forrás: Asus

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!