Kiemelné a helyi híreket a Facebook

facebook
Külön szekcióban kaphatnak helyet a helyi hírek a Facebookon
Vágólapra másolva!
Egyelőre hat amerikai városban teszteli az újdonságot a vállalat.
Vágólapra másolva!

Nincsenek kellemes helyzetben a helyi hírportálok a Facebookon, hiszen népszerűség tekintetében nem tudnak versenyre kelni az országos hírportálokkal, így a „riválisok" tartalmai gyakran letolják a bejegyzéseiket a kedvelőik hírfolyamaiban. Ezen felül mindenki számára problémát jelent, hogy rendkívül népszerűek a szándékosan megtévesztő tartalmú anyagokat közlő kiadványok is, ezek is csökkentik a tisztességes publikációk hírfolyamokban való láthatóságát.

Külön szekcióban kaphatnak helyet a helyi hírek a Facebookon Forrás: Facebook

A Facebook most kísérletet tesz a helyi hírportálok problémájának orvoslására: az Egyesült Államok több városában olyan szekció jelent meg a mobilos alkalmazásában, amely specifikusan a helyi hírportálok tartalmait jeleníti meg.

Ennek köszönhetően láthatóbbá válnak a helyi történések, így nagyobb eséllyel értesülnek azokról a felhasználók.

Az új szekcióba nem automatikusan kerülnek bele a kiadványok, hanem egyénileg jelentkezniük kell a dobozba. Ezután a Facebook egyik munkatársa néhány napon belül kideríti a jelentkezőkről, hogy tényleg hiteles helyi híreket közlő kiadványokról van-e szó, és ennek megfelelően jóváhagyja vagy elutasítja a kérelmeiket. A szekcióban konkrétan megjelenített cikkek listáját már algoritmusok állítják össze, nem hús-vér szerkesztő végzi a munkát.

A szekciót egyelőre csak hat egyesült államokbeli városban (New Orleans, Little Rock, Billings, Peoria, Olympia, Binghamton) teszteli a Facebook.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!