Havidíjért is elérhetővé válhat az Xbox One

microsoft xbox one x project scorpio játékkonzol
Így néz ki a végleges Xbox One X játékkonzol
Vágólapra másolva!
Kétéves hűségszerződéssel kínálhatja a konzoljait a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Rendkívül érdekes ötlettel tornászhatja fel az Xbox One játékkonzollal rendelkezők táborát a Microsoft. A The Verge értesülései szerint a vállalat már hónapok óta dolgozik egy előfizetésen, amely keretében az érdeklődők havidíjért cserébe hozzájuthatnának az Xbox One S vagy az Xbox One X konzolhoz, továbbá az Xbox Live Gold és az Xbox Game Pass előfizetésekhez.

Forrás: Microsoft

Az informátorok szerint az érdeklődőknek 24 hónapos hűségszerződést kellene aláírniuk, a drágábbik Xbox One X hardvert tartalmazó előfizetés havi 35 dollárba, azaz olyan 9800 forintba kerülhet majd. Első körben csak az Egyesült Államokban válhat elérhetővé az ajánlat, azonban ha sikeresnek bizonyul a koncepció, akkor a Microsoft nyitott a további piacokon való bevezetésére.

Nem világos, hogy a 24 hónapos hűségidő lejárta után mi történhet a konzolokkal, de nem lepődnénk meg, ha a bérlők tulajdonába kerülnének, mint a szolgáltatóktól vett mobilok.

Ezt abból gondoljuk, hogy az Xbox One X-es csomaggal példálózva az előfizetők a 24 hónap alatt összesen 840 dollárt fizetnének ki a Microsoftnak, már ha pontosak a The Verge információi. Amennyiben a játékosok az előfizetésben foglalt összes terméket külön és teljes áron megveszik, akkor 500 dollárjukba kerül a konzol, kétszer 60 dollárt költenek a 12 hónapos Xbox Live Gold előfizetésekre, továbbá 24 × 10 dollárjuk megy el az Xbox Game Pass szolgáltatásra.

Ez összesen 860 dollár, így az ajánlat inkább tűnik egy közel kamatmentes részletfizetési akciónak, mintsem egy klasszikus előfizetésnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!