Lapátra teszi a kormány a Kaspersky szoftvereit

KASPERSKY, ANTIVÍRUS,
Vágólapra másolva!
Egy napokban megjelent határozat értelmében, minden a kormányhoz tartozó költségvetési és gazdasági szervezetnek, valamint az állami tulajdonban lévő vállalatoknak tilos a Kaspersky szoftvereit használniuk.
Vágólapra másolva!

Ennyi volt?

Az orosz biztonsági megoldásokat fejlesztő vállalat, elsőként a tengerentúlon került feketelistára, miután kémkedés gyanújába keveredtek. Bár a felhozott vádakat a mai napig nem sikerült hivatalosan bizonyítani, a lavina már megállíthatatlan lett, ugyanis az amerikaiak példáját a brit és holland kormány is követte.

Forrás: Origo

Nyár elején aztán az Európai Parlament is elfogadott egy határozatot, amiben kijelentik, hogy a Kaspersky által fejlesztett szoftverekre potenciális biztonsági veszélyként kell tekinteni. A dokumentum figyelmezteti az egyes tagállamokat a vizsgálatok és megfelelő óvintézkedések szükségességére, s beszámolási kötelezettséget ír elő az illetékeseknek. A magyar kormány szintén egyetért az Európai Parlament döntésével, ezért megteszi a szükséges lépéseket.

Forrás: Origo

A Kiber Blog szerzője azon a véleményen van, hogy "ezzel Magyarországon (is) vége a Kasperskynek. Lehet, hogy otthoni vagy kisvállalati verziókban még egy ideig meg-megjelenik, de vállalati és kormányzati szinten innentől kezdve a Kaspersky használata tilos."

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!