Kegyetlenül terjed az új Windows 10

windows 10 laptop muki
NEW YORK, NY - DECEMBER 17: 'Sisters' star Ike Barinholtz spreads holiday cheer with Windows 10 while singing a Christmas song with Cortana at the Microsoft Flagship Store on Fifth Ave. and 53rd St. on December 17, 2015 in New York City. Cindy Ord/Getty Images for Windows 10/AFP
Vágólapra másolva!
A számítógépek javán már a legújabb óriásfrissítés fut.
Vágólapra másolva!

A Windows 10-hez félévente kiadott óriásfrissítések egyre gyorsabb tempóban jutnak el az operációs rendszert futtató számítógépekre, hiszen a Microsoft a kezdetektől fogva kiemelten fontos feladatként kezeli a gigafrissítések tényleges kiadási sebességének növelését.

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Cindy Ord

Nagyon úgy tűnik, hogy kezd beérni a sok munka gyümölcse. Az AdDuplex hirdetéskiszolgáló cég friss statisztikái szerint az aktív használatban lévő, Windows 10 rendszerű számítógépek már 78 százalékán az April 2018 Update kiadás fut, amelyet papíron 2018. április 30-án tett elérhetővé a Microsoft.

Összehasonlítási alapul május végén még csak 50 százalék körül volt a legújabb gigafrissítést használó PC-k aránya.

A Windows 10 következő óriásfrissítése várhatóan szeptemberben fog elkészülni, és októberben válhat általánosan elérhetővé. Ha a Microsoft képes nagyjából tartani a jelenlegi tempót, akkor a kiadásának az idejére már csak a Windows 10-es számítógépek apró százaléka futtathat majd az April 2018 Update-nél régebbi kiadást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!