Ön is tanulhat a Google példájából

google kétlépcsős hitelesítés
Nem muszáj kódozni, mobilról egyetlen koppintással jóváhagyható a Google-fiókba való belépés
Vágólapra másolva!
Jó ideje egyetlen alkalmazottjának Google-fiókjába sem tudtak betörni.
Vágólapra másolva!

A kétfaktoros hitelesítéssel kapcsolatos hírekről szeretünk beszámolni, hiszen a számítógépes ismeretek mélységétől teljesen függetlenül mindenki drámaian növelheti vele a kulcsfontosságú internetes fiókjainak a biztonságát. A kétlépcsős hitelesítés bekapcsolása után nem elég a felhasználói nevet és jelszót megadni a Gmailhez vagy a Facebookhoz hasonló portálokon, de egy SMS-ben kapott vagy mobilappal generált kód, esetleg egy USB portra dugható kütyü is kell a belépéshez.

Nem muszáj kódozni, mobilról egyetlen koppintással jóváhagyható a Google-fiókba való belépés Forrás: Google

Ennek köszönhetően hiába szivárog ki a felhasználói fiók jelszava, esetleg találja ki azt a támadó fél,

mégsem tud belépni az áldozatának levelezésébe vagy közösségi hálózatos fiókjába.

A Google a tavalyi év elején vállalati szinten bevezette a kétlépcsős hitelesítés kötelező használatát, a cég az USB porthoz csatlakoztatható, hardveres biztonsági kulcsok használata mellett döntött. Most kiderült, hogy a kütyüzés bevezetése óta nincs tudomása arról, hogy a 85 ezer munkavállalója közül bárkinek is képesek lettek volna illetéktelenül belépni a felhasználói fiókjába.

Ez egyértelműen példázza a kétlépcsős hitelesítés hatékonyságát: érdemes bekapcsolni valamelyik formáját a fontos webszolgáltatásokban, már ahol persze lehetőség nyílik az aktiválására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!