Kifagyaszthatja az új Windows 10-et a Chrome

google chrome 66 böngésző
Google Chrome 66
Vágólapra másolva!
A jelek szerint csak kedden jön majd a hibajavítás.
Vágólapra másolva!

Hétfőn elérhetővé vált a Windows 10 April 2018 Update, a funkcionális újdonságokat hozó óriásfrissítést a következő hetekben-hónapokban minden olyan felhasználó ingyen megkapja, aki hardveresen kompatibilis, már Windows 10-et futtató számítógépet használ. A türelmetlenek persze manuálisan is telepíthetik a frissítést, az idő előtti installációjának lehetséges módjairól pár napja már beszámoltunk.

Google Chrome 66 Forrás: Origo

Az új Windows 10 terjedésének széles körű megkezdésével persze kibújt néhány szög a zsákból, a következő hetekben a Microsoft munkatársai kénytelenek lesznek nagy erőkkel irtani a benne található bugokat.

Az eddigi legrosszabb napvilágra került hiba, hogy a Google Chrome használata közben kifagyhat a komplett grafikus felület.

Ilyenkor hiába kattintgatnak bárhova a felhasználók, semmi reakciót sem tudnak kiváltani a számítógépükből.

A Microsoft már dolgozik a probléma megoldásán, de sajnos úgy tűnik, hogy csak a jövő héten esedékes májusi hibajavító kedden érkezhet meg a javítás. A Chrome felhasználóinak addig is annyit tudunk javasolni, hogy átmenetileg térjenek át egy alternatív böngésző használatára, már persze ha jelentkezik náluk a hiba.

Kapcsolódó érdekesség, hogy a Firefox sem működött tökéletesen a Windows 10 April 2018 Update alatt, de pár órával az operációs rendszer megjelenése előtt a Mozillának sikerült kiadnia egy javítást a böngészőhöz, ami megoldotta a problémát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!