Megjött a javítás a Windows 10 SSD-hibájára

windows 10 april 2018 update laptop notebook
Windows 10 April 2018 Update
Vágólapra másolva!
Egyes Intel és Toshiba háttértárakon sem működött az áprilisi frissítés.
Vágólapra másolva!

Nem sikerült túl fényesen a Windows 10 idei első óriásfrissítésének a rajtja. Egy váratlan bug miatt úgy két héttel április végére kellett halasztani a kiadását, majd az általános elérhetővé válását követően számos zavaró bugra derült fény, például a Google Chrome kifagyaszthatta a felhasználói felületét.

Windows 10 April 2018 Update Forrás: Microsoft

Ami volt ugyanilyen kellemetlen, hogy a Windows 10 April 2018 Update inkompatibilisnek bizonyult egyes vadiúj, NVMe protokollt használó Intel és Toshiba SSD-kkel, például az Intel 600p szériás meghajtókkal. Az érintett háttértárakat használók jó eséllyel telepíteni sem tudták a Windows 10 legfrissebb kiadását, az installációs folyamat közben valószínűleg elszállt a Windows.

A probléma ismertté válása után a Microsoft távolról letiltotta, hogy a Windows Update megpróbálja telepíteni az érintett PC-kre az óriásfrissítést.

Szerencsére a Microsoftnak végre sikerült megoldania az SSD-kkel kapcsolatos problémát, a Windows 10 April 2018 Updatehez elérhetővé vált legújabb összegző javításban már benne vannak a szükséges bugfixek.

A Microsoft szerint az érintett SSD-kkel rendelkezőknél most már hajlandó lesz kijelezni a Windows Update az óriásfrissítés telepíthetőségét, de akiknél ez valamiért egyelőre nem történne meg, azok az innen letölthető frissítési segéddel kikényszeríthetik a legújabb Windows 10 telepítését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!