Rejtélyes iPhone-hibát ismert el az Apple

apple iphone 7 ios teszt bemutató plus 3d touch force touch taptic
Rendkívül tükröződik, szép, de haszontalan
Vágólapra másolva!
Végleg letilthatja az iPhone 7 és 7 Plus mikrofonjait az iOS.
Vágólapra másolva!

Az okostelefonok jelentős szoftverfrissítései sajnos nem csak pozitív újdonságokat hozhatnak, de negatív meglepetéseket is tartogathanak: csökkenthetik az eszközök teljesítményét vagy akkus üzemidejét, továbbá korábban nem látott hibajelenségekkel bosszanthatják a mobilozókat.

Apple iPhone 7 Forrás: Origo

Az Apple most a hivatalos szervizeknek kiküldött tájékoztatásban elismerte, hogy az iOS 11.3 valamiféle nem részletezett oknál fogva véglegesen letilthatja az iPhone 7 és iPhone 7 Plus mobilok mikrofonjait, így nem lehet azokkal telefonálni. Az érintett mobilokon a hívások kihangosítási funkciója sem működik, a hangszórós ikon szürke marad.

Az ügyet az teszi rejtélyessé, hogy az Apple dokumentuma alapján nem lesz szoftverfrissítés a problémára. Amennyiben ezzel a hibajelenséggel kerül a szervizekhez egy telefon, akkor elsőként meg kell próbálniuk leválasztani az összes Bluetooth-os eszközt a készülékről, hátha az megoldja az üzemzavart. Ha nem, akkor hardveres javítást kell végezniük.

Viszont jó hír, hogy az Apple a lejárt garanciájú telefonok esetében is állja a javítás költségét; ilyen jellegű különleges kivételt is ritkán tesz a vállalat.

Nem világos, hogy vajon hány telefont érint a probléma, de eddig nem tört ki botrány a kikapcsolt mikrofonok miatt, így valószínűleg az iPhone 7 és 7 Plus mobilok apró táboráról lehet szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!