Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szexuális zaklatások áldozatait segíti az eBay volt elnöke

internetes vásárlás
The logo of the online auction house, Ebay, on an iPhone 5s in Berlin, Germany, 18 November 2014. Photo: Lukas Schulze/dpa
Vágólapra másolva!
Az egyetemeken előforduló szexuális visszaélések jelentését megkönnyítő weboldal is egyike azon hat kezdeményezésnek, amely idén együttesen 7,5 millió dollár (1,9 milliárd forint) támogatást kap az amerikai eBay vállalat egykori elnöke, Jeff Skoll milliárdos alapítványától.
Vágólapra másolva!

A Skoll Alapítvány minden évben 1,25 millió dollárral támogatja néhány olyan kezdeményezés működését, amely hatékony és innovatív megoldásokkal szolgál a világ társadalmi és környezeti problémáira. A 2005 óta eltelt tizenhárom évben több mint száz szervezet kapott anyagi támogatást az alapítványtól.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Lukas Schulze

Az idei kiválasztottak között van a 2015-ben elindított

Callisto nevű weboldal, amelyen az Egyesült Államok 13 egyetemének diákjai tudják jelenteni a velük vagy környezetükben előfordult szexuális visszaéléseket akkor is, ha például a kellemetlen következményektől tartva nem merik jelenti az esetet a hatóságoknak.

Az Amerikai Egyetemek Egyesülete szerint az Egyesült Államok egyetemein minden ötödik nő áldozatává válik a szexuális visszaélés valamilyen formájának. Az intézményekben végzett felmérések szerint azonban az esetek mindössze 5 százalékát jelentik.

A Skoll Alapítvány által támogatott hat kezdeményezés között van továbbá a myAgro nevű vállalkozás, amely a fejlődő országok kisgazdálkodóinak segít a szegénységből való kilábalásban, valamint a Global Health Corps, amely az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés kiszélesítésén dolgozik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről