Figyelmeztetést kaptak a crackelt Spotifyt használók

spotify, zene, tini, tinédzser, okostelefon, streaming
Egy német felmérés szerint a kiskorúak negyede naponta több órát is okostelefonozik.
Vágólapra másolva!
Egyelőre kifejezetten tapintatos a zenestreamelő szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

A tőzsdére készülő Spotify a tavalyi év végén 159 millió felhasználóval rendelkezett, ráadásul közülük már 71 millióan fizettek a Premium csomagért. A szolgáltatás ingyenes és prémium változatai közt több számottevő különbség akad: az ingyenes kiadásban rosszabb a hangminőség, néhány számonként reklámokat játszik le, ráadásul a mobilalkalmazásban kizárólag véletlenszerű módon hallgathatóak az albumok és a lejátszási listák dalai, nem lehet szabadon kiválasztani a meghallgatni kívánt számokat.

Egy német felmérés szerint a kiskorúak negyede naponta több órát is okostelefonozik. Forrás: Spotify

Persze a kalózok számára semmi sem lehetetlen, valójában már jó ideje elérhető volt Androidra a Spotify kliensprogram crackelt verziója. Ez a változat lehetővé tette a felhasználók számára, hogy ingyenes felhasználói fiókkal évezzék a havidíjas Premium összes előnyét.

A Spotify most letiltotta a crackelt verziót a hálózatáról, és figyelmeztető e-mailt küldött a felhasználóknak.

A vállalat egyelőre nagyon tapintatos volt, közvetlenül nem fenyegette meg jogi hercehurcával a crackelt szoftvereket használókat. Csupán annyi áll a levélben, hogy szokatlan aktivitást észleltek a felhasználói fiókjukban, a Spotify további használatához pedig telepítsék a zenelejátszó hivatalos verzióját, különben felfüggeszthetik vagy törölhetik a regisztrációjukat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!