Veszélyes a dolgozókra az Apple űrhajója

Apple's New Headquarters Near Completion GettyImageRank3 Business Finance and Industry
CUPERTINO, CA - APRIL 28: An aerial view of the new Apple headquarters on April 28, 2017 in Cupertino, California. Apple's new 175-acre 'spaceship' campus dubbed "Apple Park" is nearing completion and is set to begin moving in Apple employees. The new headquarters, designed by Lord Norman Foster and costing roughly $5 billion, will house 13,000 employees in over 2.8 million square feet of office space and will have nearly 80 acres of parking to accommodate 11,000 cars. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Még szokniuk kell a végtelenül futurisztikus környezetet.
Vágólapra másolva!

A tavalyi év végén megkezdődött az Apple csillaghajós főhadiszállásába való beköltözés, az épületben idővel körülbelül 13 ezren dolgoznak majd. A körülbelül 5 milliárd dollárból (olyan 1253 milliárd forintból) épült Apple Park egy igazi építészeti remekmű, a nagyobb belső tereket, továbbá a terekben kialakított „irodákat" rengeteg helyen üvegfalak választják el egymástól.

Forrás: AFP/2017 Getty Images/Justin Sullivan

A Bloomberg beszámolója alapján a dolgozóknak erősen szokniuk kell még a csillaghajót, ugyanis a mobiljaikat nyomogató munkatársak séta közben rendszeresen

lefejelik az üvegfalakat.

Már több alkalommal mentőt kellett hívni a munkahelyi balesetek elszenvedőihez, bár kórházba szerencsére senki sem került. Egyes munkatársak Post-it matricák felragasztgatásával próbálták kezelni a problémát, de a főnökök leszedették azokat, mivel rontották az irodák esztétikáját.

Forrás: Foster + Partners/Apple

Ettől függetlenül az Apple kénytelen lesz megoldást találni a problémára, a kaliforniai törvények ugyanis konkrétan előírják, hogy az efféle balesetek elkerülése végett a munkáltatóknak vagy egyértelmű jelölésekkel kell ellátniuk az üvegfalaikat, vagy kordonszerűségekkel le kell választaniuk azokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!