Kikerült egy funkció a Galaxy S9 legújabb Androidjából

samsung galaxy s9
Samsung Galaxy S9
Vágólapra másolva!
Mégsem lehet kombinálni a beépített háttértárat a memóriakártyával.
Vágólapra másolva!

Ugyan hivatalosan csak januárban lenne esedékes, azonban több európai vásárló is jelezte, hogy a napokban megérkezett a Samsung Galaxy S9 csúcsmobiljára az Android 9 Pie rendszert hozó frissítés. Ennek köszönhetően végre elkezdtek feltünedezni az első élménybeszámolók, így az is kiderült, hogy a korai bétákkal ellentétben a végleges frissítésben már nem aktív egy potenciálisan hasznos, a gyártótól az elmúlt években sokak által kért funkció.

Samsung Galaxy S9 Forrás: Samsung

A veteránok valószínűleg sejtik, hogy az Android 6.0-ban bemutatkozott Adoptable Storage-ről van szó. Ennek az a lényege, hogy a telefonba tett memóriakártya kapacitása kombinálható a beépített háttértár kapacitásával, így két külön tárhely helyett az Android egyetlen, látszólag összefüggő meghajtóként kezeli a kettőt.

A Samsung sosem engedélyezte a funkciót, mivel a vállalat szerint ez csak a kevés tárhellyel rendelkező telefonok esetében lehet hasznos.

Érzésünk szerint a másik nagy érv az lehetett a mellőzése mellett, hogy az Adoptable Storage működése összezavarhatta volna a vásárlókat, és adatvesztéshez vezethetett volna. Ha valaki bekapcsolja a funkciót, majd utána kivenné a memóriakártyát a telefonjából, annak először ki kell kapcsolni a tárhelyek összevonását.

Ha ezt nem teszi meg, akkor hiába rakja be a memóriakártyát egy számítógépbe vagy egy másik telefonba, azok nem fognak partíciót detektálni rajta. Viszont jó eséllyel felajánlják a kártya újraformázását, ennek a végrehajtása viszont mindent törölne a microSD-ről.

Éppen ezért is okozott nagy meglepetést, hogy a Galaxy S9 új szoftverének a nyilvános bétáiban a Samsung aktiválta az Adoptable Storage-et.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!