Itt az első dupla notchos mobil

sharp aquos r2 compact okostelefon notch
Sharp Aquos R2 Compact
Vágólapra másolva!
Az alsó szenzorszigetbe is egy fontos szenzor került.
Vágólapra másolva!

Ugyan pár éven belül eltűnhetnek a mobilokról a klasszikus szenzorszigetek, ám addig is van némi mozgástér az innovációra a notchok piacán. A Sharp bemutatta a világ első dupla szenzorszigetes okostelefonját, a kizárólag Japánban elérhetővé váló Aquos R2 Compact kijelzőjének mindkét rövidebbik oldalába beékelődött egy-egy notch.

Sharp Aquos R2 Compact Forrás: Sharp

Szerencsére értelmes funkciót is sikerült találni mindkettőnek, azaz nem pusztán a világelsőség miatt döntöttek a dupla szenzorsziget mellett a tervezők: a felső az előlapi kamerát tartalmazza, az alsó pedig az ujjlenyomat-olvasónak ad otthont. Persze jó kérdés, hogy miért az előlapra került a biometrikus érzékelő, az androidos mobilos esetében mostanra megszokottá vált hátlapi elhelyezés kényelmesebb használatot biztosít.

A Sharp új mobilja nem csak a dupla notch miatt érdekes, egy mára szokatlanul apró méretű csúcsmobilról van szó. Az IGZO érintőkijelzője 5,2 hüvelykes és 2280×1080 pixeles, támogatja a HDR10 és a Dolby Vision szabványokat, ráadásul akár 120 hertzes képfrissítési sebességre is képes.

A telefon hátlapi kamerája 22 megapixeles, a meghajtásáról pedig a Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészlet gondoskodik, 4 GB memória és 64 GB bővíthető háttértár mellett. A

gyárilag Android 9 Pie rendszerrel érkező

Sharp Aquos R2 Compactba 2500 milliamperes akku került, ami kissé szokatlan a kategóriájában. Nem ártott volna bele egy 3000+ mAh körüli telep az egész napos üzemidő kényelmes biztosításához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!