Már Linuxot is árul a Microsoft

windows 10 microsoft
Már csak pár napig lehet ingyen beszerezni
Vágólapra másolva!
A Windows 10 áruházából lehet beszerezni a rendszert.
Vágólapra másolva!

Óriási meglepetést keltett még 2016-ban a Microsoft azzal, hogy ünnepélyes keretek között elérhetővé tette Windows 10 alatt a Linuxot. Az opcionálisan telepíthető Windows Subsystem for Linux egy kompatibilitási réteg, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül a Windows 10-ből elérjék a Linux parancssoros eszközeit, azaz ne kelljen váltogatniuk a Windows és a Linux között, vagy éppen virtuális gépben futtatniuk a Linuxot, ha ezekre van szükségük.

Forrás: Microsoft

Az átlagos felhasználók számára persze nem fontos ez az újítás, helyettük a szoftverfejlesztők és a rendszergazdák egy részének szól,

kényelmesebbé és gyorsabbá teheti a munkájuk elvégzését.

Most újabb érdekes fejlemény történt az ügyben, az ingyenes Linux-disztribúciók után már fizetős megoldást is telepíthetnek az erre igényt tartók a Windows 10-be.

A leírás szerint a Debian alapjaira épülő WLinux az első olyan rendszer amit specifikusan a Windows Subsystem for Linuxon belüli futtatásra optimalizáltak.

A disztribúciót egy Whitewater Foundry nevű cég készítette, és közvetlenül a Microsoft Áruházból vásárolható meg. A normál ára 6900 forint, azonban az első napokban 3500 forintért is lecsaphatnak rá az érdeklődők.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!